Stikkord

, , , , , , , , , , , , ,


Jernbanen har ikke vært et prioritert satsingsområde på Sardinia, og det kan forsåvidt være sjarmerende hvis du er på ferie på Sardinia, og har tid til å nyte turisttilværelsen fra kupeen med utsikt over den flotte naturen i de sardiske fjellene. Det er kanskje ikke fullt så sjarmerende om du er jobbpendler til Oristano med gammel jernbane og slitne diesellokomotiv som eneste reisemulighet.

Jeg trodde planene om ny jernbane og tog, var en fjern fantasi - inntil dette lekre togsettet var å se i Cagliari tidligere i år.

Jeg trodde planene om ny jernbane og tog, var en fjern fantasi – inntil dette lekre togsettet var å se i Cagliari tidligere i år.

Men, nå ser det ut til at noe er i ferd med å skje også i denne delen av Italia. Det har lenge vært hintet om at jernbanen mellom Cagliari og Sassari skal moderniseres, og at traseen skal bygges om slik at turen tar henimot halvannen time, ikke over tre som i dag. For deg som ikke har besøkt Sardinia, så gir dette lite nyttig informasjon, men saken er den at øyas regionhovedstad i sør, Cagliari vil knyttes sammen med øyas nest største by, Sassari. Sassari er en mellomstor industri- og serviceby og knutepunkt for tog- og busstrafikk. Strengt tatt ingen blivende plass, men i fra Sassari går det smalsporbane ut til Alghero (en sjarmerende kystby) nær flyplassen Fertilia. Fra Sassari du kan også enkelt ta deg videre til Olbia med tog eller buss. Olbia ligger fint til ute ved østkysten, har egen flyplass og ferjeforbindelse til fastlandet, og markerer også starten på den berømte Costa smeralda-kyststrekningen.

Reklamer