Stikkord

, , , , , , , , , ,


Skrevet av: Jon Amundsen, 12.07.15.

Sardinia er kjent for flotte kyststrekninger og strender, men den italienske øya er også berømt for å ha 3300 spreke oldinger på godt over 100 år. National Geographich skrev om dette for noen få år siden, og det forskes stadig på årsakene til at sarderne lever så lenge. I dag offentliggjorde avisen La Nuonva Sardegna nyheten om at den spesielle fåreosten, Pecorino Sardo, kanskje bidrar til et langt liv, om vi skal tro Luca Deiana, en forsker ved universitetet i Sassari. Artikkelen kan du lese i sin helhet: Ost bidrar til et langt liv!, men jeg tar med et kort sammendrag, siden artikkelen er skrevet på italiensk, et språk du kanskje bør lære gjennom Allora.no om du vil vite mer om hvordan du kan leve et godt liv i de sardiske fjellene.

Luca Deiena har studert oldingene på Sardinia i 20 år, og ved Expo-utstillingen i Milano offentliggjorde han noen av sine oppdagelser knyttet til den spesielle ostedietten. Luca Deiana har i tillegg til tett oppfølgning av oldinger foretatt en rekke dyreforsøk, som viser at forsøksdyrene lever lenger ved en diett basert på den vellagrede sardiske osten. Kanskje noe for osteglade nordmenn, om det ikke hadde vært for en tyngende ostetoll som gjør hjemlige ostedisker fattige.

Matministerens mareritt.

Matministerens mareritt.

Advertisements