Kort om Sardinia

Titt opp når du er i Cagliari. Kanskje du finner nettopp denne skulpturen.

Ja, Sardinia er et litt annerledes Italia, og det er grunnlaget mitt når jeg skriver om øya.

Sardinia har en mangslungen og spennende fortid. Forhistorien og de mange okkupasjonsmaktene som har regjert Sarderne, har også farget kulturen og menneskene i Middelhavets nest største øy.

Sardinia har, ved siden av det offisielle italienske, et eget språk, Sardisk (Sardo), som tidvis er temmelig forskjellig fra italiensk. Dialektforskjellene innad varierer i slik grad, at folk i ulike landsbyer faktisk kan ha problemer med å forstå hverandre.

Sardinia er ganske sparsomt befolket. I skrivende stund lever og ånder 1,7 millioner Sardere, og det gir tilreisende turister god boltreplass mange steder på øya.

pomodoro-kurs

Sardinia er nok ikke et førstevalg i Italia, om målet med en reise er storslått arkitektur og momumentale bygg. Men Sardinia har masse flott natur; fjell med de merkligste granittformasjoner, rene hvite strender, et asurblått hav og en alltid sval bris som lokker norditalienerne dit i sine sommerferier. Sardinia bør også være et mål for den som er lei utvalget i sin lokale matforretning. Du finner god mat og drikke  ofte fra  lokalproduserte råvarer. Havet er nær og sjømaten er alltid fersk. I fjellene regjerer en enkel bondekost som så absolutt bør prøves..

Har du  enda ikke besøkt Sardinia, så synes jeg du bør gi dette reisemålet en sjanse. Har du allerede vært der, så er jeg ganske sikker på at du kommer til reise tilbake dit, – og da håper jeg du kan finne noen av artiklene mine interessante på jakt etter nye severdigheterr. Lurer du på noe om Sardinia og øyas historie, så nøl ikke med å bruke kontaktfeltet. Jeg sender ingen faktura!

Reklamer